Schrijven werkt helend

Mijn jong ouderverlies: van verdriet naar Vreugde

Ik ben Nina Vergoossen, 38 jaar, trotse moeder van zoon van 9 jaar.

Aan de buitenkant zag je niks aan mij. Velen in mijn omgeving zagen zelfs een krachtige vrouw en een doorzetter. Die beschrijving klopte wel, anders was ik ook niet gekomen tot waar ik nu ben. Alleen was het slechts de buitenkant. Wanneer ik in de spiegel keek liet mijn reflectie een eenzaam, niet begrepen en soms bang meisje zien, niet die sterke vrouw die ieder ander zag.

Je kunt niet van me aflezen dat ik op jonge leeftijd mijn moeder heb verloren aan de dood. Ik was toen 6 jaar. Mijn vader is gestorven toen ik 27 jaar was.

Ik besefte, tot een paar maanden geleden (2018), zelf pas wat voor impact dit jonge ouderverlies op mijn verdere leven heeft gehad. Ik kwam per toeval (waarom gebruik ik het woord toeval, ik geloof niet in toeval, het heeft zo moeten zijn) een boek tegen van Titia Liese: Gids voor Verlaat Verdriet. Die term verlaat verdriet prikkelde me.

Het boek maakte dat ik wilde schreeuwen van geluk: ‘Zie je wel, ik ben niet gek! Dat zinnetje galmde de hele tijd door mijn hoofd en zorgde voor een roes en een grijns op mijn smoel die er niet meer af te boenen was.

Het komt ergens vandaan dat ik me zo voel, dat ik zo reageer zoals ik doe. Ik herkende mezelf in de kenmerken die bij verlaat verdriet horen.

Tevens gaf het erkenning. Het is als kind heel zwaar en moeilijk om zo jong een ouder te verliezen. 

Je verliest je basis, je veilige haven. Bij mij was dat van de een op de andere dag. De dag dat mijn moeder doodging, stierf er ook een stuk van mij.

Ik heb mijn verdriet, mijn oud zeer, in de ogen gekeken en omarmt. Het mag er zijn want ik mag er zijn. Het is een deel van me. Daardoor kan ik dat kleine meisje in mij weer vertrouwen geven in het leven, haar troosten. Ik heb ervoor gekozen om mijn pijn door jong ouderverlies bij de hand te pakken en niet meer andersom.      

Door te schrijven ben ik alsnog het rouwproces aangegaan en heb ik schrijven als therapie ingezet om mijn verdriet te laten stromen en me schoon te spoelen. Het voelde bevrijdend! 

Ik heb mijn eigen unieke methode ontwikkeld door mijn levenservaring, opleidingen en cursussen en mijn passie voor schrijven te bundelen en in een online cursus te gieten: Jong Ouderverlies Schrijf Je Zo, zodat ik anderen kan helpen hun weg te vinden in dit leven, het nieuw vorm te geven en om te genieten in dit leven. 

 

 

Volg Nina op Social Media

smilesmilesmile

Diverse opleidingen m.b.t Rouwverwerking

– Maatschappelijk werk propedeuse 

– Levensverhaal Coaching

– Rouwverwerking

– Hypnose en meditatie

– Literatuur

Schrijversacademie

Ik heb invulling aan mijn passie voor schrijven gegeven door zowel zakelijke als creatieve opleiding te volgen.

Een verhaal van mij is gepubliceerd in de bundel: Onder de boom. Het verhaal gaat over verlies en liefde. 

Momenteel ben ik een boek aan het schrijven m.b.t.  Jong Ouderverlies om zo anderen te kunnen helpen inzicht te krijgen in het proces.

Verder heb ik diverse schrijfcursussen gevolgd die me inzicht hebben gegeven in mijn eigen leven.

Mijn levenservaring

Doordat ik heb meegemaakt wat jij hebt meegemaakt kan ik je begrijpen en je helpen en steunen waar nodig.

De uitdruking waar ik aan moet denken: Het leven is de beste leerschool.

Wat anderen over Nina zeggen

Ik ervaar Nina als een warm persoon. Ze is er echt voor je als je haar nodig hebt. Het mooie aan haar vind ik dat ze nooit oordeeld. Ze luistert echt naar je. Helpt je en steunt je. Ze is intuitief en een doorzetter. Kortom een prachtig persoon met een liefdevol en warm hart.

Monique Dierx

Eigenaresse Moox

Ben je klaar om de stap te zetten naar de rest van jouw geweldige leven?

Deze beslissing gaat je leven veranderen